Dutra, Ana Regina de AguiarSilva, Evellyn Sperber da2019-09-022020-11-262019-09-022020-11-262018https://repositorio.animaeducacao.com.br/handle/ANIMA/4246Environmental sustainability, according to Agenda 21 aims to reduce environmental pressures, depletion of natural resources and pollution. The objective of this work was to elaborate a tool to evaluate the sustainability of restaurants, limited by the geographic space of the Pedra Branca City, in the context of the environmental dimension. Through an exploratory-descriptive qualitative research methodology, this work sought to create the tool with environmental indicators aiming at a sustainable management of the food residues and resources used.A sustentabilidade ambiental, de acordo com a Agenda 21 visa reduzir as pressões ambientais, o esgotamento de recursos naturais e a poluição. O presente trabalho de conclusão de curso teve como objetivo elaborar uma ferramenta para avaliar a sustentabilidade dos restaurantes, limitado pelo espaço geográfico da Cidade Pedra Branca, no contexto da dimensão ambiental. Através de uma metodologia de pesquisa exploratório-descritiva de cunho qualitativo, este trabalho buscou criar a ferramenta com indicadores ambientais visando um gerenciamento sustentável dos resíduos de alimentos e recursos utilizados.40 f.pt-BRAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 BrazilSustentabilidade ambientalRestaurantesDesperdício de alimentosSustentabilidade ambiental dos restaurantes na cidade “Pedra Branca”Environmental sustainability of restaurants in the city "Pedra Branca"Monografia